Byty celkom: 26 931 inzerátov

Refinancovanie vlastných prostriedkov


Dobry vecer, vopred sa ospravedlnujem, ze nepouzijem diakritiku - mam len anglicku klavesnicu...Chcela by som Vas poprosit o radu. S manzelom sme kupili byt, ktory mal ist do drazby, ale s majitelmi i bankou sme sa dohodli a este predtym ho odkupili. Pozicali sme si na to peniaze od rodicov a z rodiny. Teraz sme uz zapisani aj v katastri a potrebovali by sme si vybavit hypotekarny uver aby sme mohli povracat peniaze vsetkym a ziskat aj nejake peniaze na rekonstrukciu, kedze byt je v povodnom stave. Vek na ziskanie zvyhodnenej hypoteky pre mladych mame. Zatial sme sa boli spytat len v jednej banke a tam nam povedali, ze kedze sme ho uz kupili, nieje mozne ziskat hypoteku pre mladych. Je to pravda? Ak ano, ako je mozne ziskat co najvyhodnejsiu hypoteku? Sme z toho dost sklamani, pretoze sme museli vynalozit vela usilia uz len pri samotnej kupe, zmazani dlhu, ktory tam byvali majitelia mali a nakoniec, ked sme sa tesili, ze uz si vybavime len hypoteku, tak na nic zvyhodnene nemame narok. Jedna znama nam odporucila aj zobrat si hypoteku zo stavebneho sporenia - to ale nemame a zaroven si ho zalozit, cim by sa nejak vykryl vyzsi urok, kedze ho este nemame zalozeny...Prosim, poradte nam, co by bolo pre nas najvyhodnejsie. Dakujem za odpoved Katarina
Dobrý deň Katka. Pre uplatnenie nároku na Štátny príspevok pre mladých (ŠPM) je nutnésplniť nielen vekovú, ale aj príjmovú hranicu. Ak Vám jedna banka povedala, že Vám svoje vlastné finančné prostriedky nevie refinancovať aj s priznaním ŠPM, neznamená to, že v iných bankách to taktiež nie je možné. Môžete požiadať o refinancovanie vlastných prostriedkov prostredníctvom úveru a ak spĺňate nárok na ŠPM, môžete si ho uplatniť. Vo väčšine prípadov banky refinancujú vlastné prostriedky do 1 až 2 rokov od nadobudnutia nehnuteľnosti do osobného vlastníctva.
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.