Byty celkom: 26 943 inzerátov

Získanie úveru so zápisom v registri bankových úverov


Dobrý deň, chcela by som sa informovať či je možne, aby som dostala hypotéku na bývanie z bankyak som pred 9 mesiacmi meškala so splátkami pôžičky a to je zapísané v registry bankových úverov. Ale už 7 mesiacov mám všetko vyrovnane a platím na čas bez problémov. Pritom medzi tým som aj postúpila kariérne v práci a tým sa aj môj prijem zvýšil no neviem či sa toto zohľadňuje. Ďakujem
Dobrý deň Zuzana. Na úverových produktoch je krásne to, že možno na prvý pohľad sa zdajú byťtakmer identické, odlišujú sa aj v zásadných veciach, aj v drobnostiach. Tým som chcel apelovať napríklad na Váš kariérny postup- niektoré úverové produkty počítajú Váš čistý príjem za posledné tri, niektoré za šesť a niektoré za dvanásť mesiacov. Preto z pohľadu kariérneho rastu z pohľadu príjmu to pomôcť určite môže, nakoľko príjem je jedna z hlavných premenných pre výpočty. Záznamy v úverovom registri sú údaje, ktoré si banka preveruje až v schvaľovacom procese. Podobne, ako pri príjme, aj pri histórií pravidelnosti splácania sa banky rozlišujú- niektoré tri mesiace dozadu, niektoré rok a niektoré až 5 rokov. Je nutné ale rozlišovať, či ste boli v omeškaniach pravidelne, či len jeden mesiac, alebo viac ako 90dní. Ešte pred podaním žiadosti by som určite odporúčal túto skutočnosťdopredu komunikovať s bankou. Nie je hanba, že sa také niečo stalo, ale banka Vám v niektorýchprípadoch môže dať dopredu stanovisko, že je to riešiteľné, alebo nie. Ak by to nebolo, ušetríte si zamietnutú žiadosť o úver, kde tento záznam je vidieť aj v úverovom registri.
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.