Byty celkom: 26 801 inzerátov

Hypotéka na dom bez pozemku


ja by som sa chcela opytat ci by sa dalo vziat hypoteku ked mam dom bez pozemku a mam pozemok ale o 2m dalej ten ma rozlohu 333m neviem co robit poradte mi potrebujem uver
  Dobrý deň prajem. Pri financovaní kúpy rodinného domu cez úver je nutné, aby ste mali vyriešený prístup k nehnuteľnosti od najbližšej verejnej komunikácie. Tým pádom by ste mali vlastniť nielen pozemok pod rodinným domom, ale aj pozemky, ktoré vedú k domu od cesty. Riešením by bolo odkúpiť (aj v rámci úveru) pozemok pod domom a prípadne okolité pozemky, respektíve podiely na nich a zriadiť na nich právo prechodu, prejazdu a uloženia inžinierskych sietí. Na základe poskytnutých informácií si neviem si presne predstaviť, aká je Vaša situácia z pohľadu vlastníctva okolitých pozemkov a ako vyzerá snímka z katastrálnej mapy. Až potom by som Vám vedel poskytnúť riešenie. Ak máte záujem o bližšie informácie, kontaktujte ma prosím na bielik@hypomakler.sk.
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.