Byty celkom: 26 994 inzerátov

Je možné dostať úver bez zaručenia sa iným bytom?


Dobrú deň , s partnerom rozmýšľame o úvere na byt. Pracujeme v zahraničí a úver aj byt by sme chceli na Slovensku. Ja som slovenkou s trvalým pobytom na Slovensku, no on nieje zo Slovenska. Je možné dostať úver bez zarucenia sa iným bytom? Bude banka brat ohľad na príjem nás oboch alebo len mojej kedže on nieje Slovák? Musíme byt manželia či stačí ze žijeme spolu ? Ďakujem Miroslava
  Dobrý deň Miroslava. Najjednoduchšie riešenie je to, ak by ste do úveru vstupovala sama (ak je Vaša polovička partner a nie manžel). Ak by do úveru vstupoval aj partner, podmienky banky môžu byť odlišné, ako tie, keby do úverového vzťahu vstupujete sama. Je to z toho dôvodu, že partner nemá žiadnu spojitosť zo Slovenskom (ani občan, ani trvalý pobyt, ani zamestnanie na území SR). Riešenia by sa dali pravdepodobne nájsť aj za predpokladu, že trváte na to, aby ste o úver žiadali spoločne. Záleží to od faktorov, ako je národnosť priateľa (hlavne, či ej občan EU alebo nie), kde má trvalý pobyt, v ktorej krajine pracuje, či je zamestnanec, alebo podnikateľ a pod. Až pod dôkladnej analýze oboch riešení (či sama, alebo spolu), by sa dalo povedať, ktoré riešenie by bolo pre Vás vhodnejšie. Pre výpočty analýzy sú ale potrebné dôkladnejšie informácie.
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.