Byty celkom: 26 778 inzerátov

Prefinancovanie hypotekárneho úveru


Dobry den, Chcel by som sa spytat momentalne mam spotrebny uver vo vyske 11000 bral so. To za zamerom kupit ornu podu v intravilane. ornu podu uz vlastnim teraz by som to chcel urcitu cast vynat ako stavebny pozemok a postavit dom bolo by mozne prefinancovat hypotekarnym uverom a nasledne dostat v navysenej ciastke aby som mohol postavit dom ?  
  Dobrý deň prajem. Váš investičný zámer je možné takýmto spôsobom financovať. Pozemok musí byť určený na výstavbu, čo upresňuje Územno- plánovacia informácia + stavebné povolenie. Následne môžete požiadať o úver na výstavbu, kde budú okrem spomenutých dokumentov potrebné aj projektová dokumentácia a položkový ropočet, resp. geometrický plán, ak už stavbu máte rozostavanú tak, že sa dá geodetom zamerať. Presný postup financovania výstavby cez úver je o čosi zložitejší a vyžaduje si individuálne riešenie.
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.