Byty celkom: 26 933 inzerátov

Hypotéka na pozemok a montovaný dom


Otázka: Dobrý deň chcel by som sa opýtať. Che by som brať hypotéku na pozemok aj montovaný rodinný dom bungalov môj príjem je v primere 9950 eur na začiatku celého procesu by som ručil rodičovský bytom ktorý sa nachádza V centre mesta Púchov je to 2izbovy prerobený byt bolo by možné dostať takýmto spôsobom hypotéku stým že po skolaudované by by som preniesol ťarchu na už hotový dom vopred vám veľmi ďakujem za odpoveď
  Zdravím Andrej. Štruktúra obchodu, ktorú opisujete, je úplne ideálna, keď nemáte voľné finančné prostriedky na stavbu. Okrem bytu môžete priamo ručiť aj pozemkom, teda oboma nehnuteľnosťami. Treba však počítať s tým, že banka Vám presunie záložné právo z bytu na Váš budúci dom, iba ak bude hodnota domu dostatočná. Túto skutočnosť je potrebné si dopredu odkonzultovať s bankou, v ktorej žiadate o úver.
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.