Byty celkom: 26 775 inzerátov

Hypotekárny úver pre mladých vo výške 22 000 eur


Dobrý deň, chcela by som sa spýtať či mám možnosť získať hypotekárny úver pre mladých vo výške 22 000Eur, ak som 6 mesiacov zamestnaná vo verejnej správe, vek spĺňam, zmluvu mám na dobu neurčitú a v čistom som mala za túto dobu mesačne priemer 350Eur. Od začiatku tohto mesiaca mám už ale nový platový výmer čiže budem mať v čistom už okolo tých 400Eur. Neviem ale či by to v niečom mohlo pomôcť. S priateľom si žiaľ spoločne úver pre mladých zobrať nevieme, nakoľko on podmienky získania takéhoto úveru nespĺňa. Bola by šanca aby som ten úver v nejakej banke dostala? Ďakujem
  Dobrý deň Veronika. K Vášmu príjmu- sú banky, ktoré počítajú priemerný príjem za posledných 12mesiacov (resp. ak trvá pracovný pomer kratšie, tak za toto obdobie) a niektoré banky počítajú príjem iba za posledné tri mesiace. V tomto prípade by som sa zameral na druhý variant. Ak priateľov vek je menej ako 35 rokov a priemer Vašich hrubých príjmov za predchádzajúci kalendárny rok je v danom kvartáli postačujúci (každý kvarál sa tento údaj mení), o úver môžete žiadať spoločne, bude v úvere vystupovať ako spoludlžník. Ak priateľ nespĺňa nárok na príspevok z toho dôvodu, že je starší ako 35 rokov, alebo má vyšší príjem, že aj Váš spoločný priemer v hrubom je vyšší ako maximálny priemer hrubého príjmu v danom kvartáli, do vzťahu môže vstupovať ako ručiteľ. Nie všetky banky však poskytujú štatút ručiteľa, iba niektoré. Každopádne, s priateľom môžete žiadať o úver so Štátnym príspevkom pre mladých.
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.