Byty celkom: 26 992 inzerátov

Dostanem hypotéku na Slovensku pri kúpe domu v Anglicku


Dobrý deň chcela by som sa spýtať či je možnosť dostať hypotéku na slovensku ak chcem kúpiť dom v Anglicku. My s priateľom pracujeme 5 rokov v Anglicku a náš spoločný prijem dosahuje 2200 euro. Chceli by sme slovensku hypotéku pretože je podla nás výhodnejšia.A či je vôbec táka možnosť, že by nám nemusela ručiť tretia osoba aj keď nemáme vlastnú nehnuteľnosť.
  Dobrý deň, aktuálna legislatíva neumožňuje, aby ste za hypotéku ručili nehnuteľnosťou, ktorá sa nachádza v zahraničí. Európska komisia pripravila Smernicu č. 2014/17/ES o zmluvách o úvere pre spotrebiteľov týkajúcich sa nehnuteľnosti určených na bývanie. Bola prijatá 4. februára 2014 a musí byť transponovaná do národných legislatív členských štátov do marca 2016. Smernica povoľuje zakladanie zahraničných nehnuteľností v rámci eurozóny, no žiadna banka na Slovensku sa touto legislatívou ešte neriadi. Spôsob, ako to aktuálne ide je, že v prospech úveru budete ručiť nehnuteľnosťou, ktorá sa nachádza na území Slovenska a z peňazí z úveru môžete kúpite dom v Anglicku. Nehnuteľnosť na Slovensku nemusí byť vo Vašom vlastníctve. Ak sa nachádzate v Bratislave alebo okolí môžeme si dohodnúť osobné stretnutie, môj mail szikora@hypomakler.sk
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.