Byty celkom: 26 801 inzerátov

Môžeme dostať hypotéku?


rada by som sa informovala , či by sme mohli požiadať o hypoteku na kupovanie domu, ked ja som na rodičovskej dovolenke a môj manžel zarába v čistom do 500 Eur. Sme mladí a radi by sme sa osamostatnili od rodičov ... Manžel ma zmluvu na trvalý pracovný pomer to mam aj ja. Či musíme počkať kým sa vrátim do roboty a potom si mame požiadať o hypotéku? Mam ešte jednu otázku Schvaleniehypoteký je 100percent z hodnoty domu či iba 70percent?
  Dobrý deň Miroslava,všetko závisí od Vašej predstavy, ktorú máte o výške investície. Banky akceptujú ako príjem aj rodičovské príspevky. Vo Vašom prípade, by som si najprv zistil možnosti maximálnej výšky úveru, ktorú by Vám banka vedela poskytnúť. Zároveň posúdil, či by Vám vyhovovala výška splátky. Čo sa týka výšky úveru k pomeru ceny nehnuteľnosti, veľa závisí od lokality a stavu, kde sa bude kupovaná nehnuteľnosť nachádzať. Toto však zistíte až, keď budete mať vybratú konkrétnu nehnuteľnosť. Maximálna výška úveru závisí aj od ďalších faktorov, ako napr. Váš vek. Ak sa nachádzate v Bratislave alebo okolí môžeme si dohodnúť osobné stretnutie, môj mail szikora@hypomakler.sk .
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.