Byty celkom: 26 781 inzerátov

Hypotéka so štátnou prémiou pre mladých po druhýkrát


Dobrý deň, máme takú zložitejšiu situáciu. Zaujímalo by ma či je možné získať druhý krát hypotéku so ŠP pre mladých. Keďže sme už raz využili túto možnosť, ale zobrali sme si k tomu ešte nejaké spotrebné úvery a bolo nám treba prefinancovať na nižšiu splátku a už nebolo možné uplatniť ŠP. Máme hypotéku v prima bnanke (70 000€) s dobrým úrokom, máme ju založenú RD (120 000€) + máme medziúver (30 000€) a v prima banke spotrebný úver (14 000€), chceli by sme MÚ a SÚ prefinancovať druhou hypotékou. Máme pri spoločnom príjme 1200 eur a 1 dieťati, šancu na takéto riešenie?
Dobrý deň, Štátny príspevok môžete mať priznaný na jednom hypotekárnom úvere. Ak by ste do štyroch rokov splatili hypotekárny úver so štátnym príspevkom, museli by ste vrátiť príspevok štátu ako aj banky. Navrhujem opýtať sa v Prima banke, akú výšku hypotekárneho úveru by ste získali od nich. Druhý úver by bol bez ŠPM. Alternatívou by mohlo byť,  refinancovanie všetkých úverov, jedným hypotekárnym úverom. Na tomto úvere by ste, nemali priznaný štátny príspevok, pretože nie je možné získať príspevok na úver s účelom „splatenie skôr poskytnutých úverov“.  szikora@hypomakler.sk
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.