Byty celkom: 26 781 inzerátov

Prekážky pre získanie úveru


Dobrý deň S manželom by sme chceli hypotéku na dom. Obaja máme zamestnávateľa v cz. Manžel má zmluvu na dobu neurčitú a slušný príjem. Z overeného zdroja patrí údajne medzi VIP klientov. Ja som momentálne na PN z dôvodu rizikovej gravidity a čoskoro pôjdem na materskú. Je možné, aby sme dostali úver pri ktorom nebude moja materská dovolenka robiť problém? Potrebuje môj manžel ručitela? Dom by sme chceli stavať na pozemku ktorý nie je v osobnom, ale v urbarskom vlastníctve, vie banka poskytnúť úver aj za takýchto podmienok? Ďakujem za odpoveď.  
Dobrý deň, obe otázky, dokladovanie príjmu ako aj zabezpečenie vníma banka ako neštandard. Získať úver na uvedený zámer nie je automatické. V prípade ak pracujete v zahraničí, banke potrebujete dokladovať príjem rozsiahlejšie. Minimum je: potvrdenie o príjme na tlačive banky, výpisy z účtu kam Vám zamestnávateľ posiela mzdu, pracovná zmluva (kópia). Ak dokážete splácať úver z manželovho príjmu, nebudete potrebovať ručiteľa. Banka má svoje požiadavky na zabezpečenie. Ak ich umiestnenie pozemku a domu bude spĺňať úver Vám poskytne. Bude potrebné, aby vlastník nehnuteľnosti súhlasil so záložným právom v prospech banky a aby k pozemku existovala prístupová komunikácia. szikora@hypomakler.sk
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.