Byty celkom: 26 772 inzerátov

Financovanie výstavby domu založením bytu. Je to možné?


Dobrý deň, chcela by som stavať dom, na ktorý potrebujem časť finančných prostriedkov. Vlastním 3-izbový byt. Môžem si na tento byt vziať hypotekárny úver a po dokončení domu tento úver preniesť na novopostavený dom. Cena domu bude vyššia ako cena 3-izbového bytu a úver by bol cca 80% zo znaleckého posudku na 3-izbový byt. Nechcem riešiť hypotekárny úver na výstavbu domu. ďakujem za odpoveď. 
Dobrý deň Adriana, Spravte to presne ako ste to napísali. V banke budete žiadať o úver s účelom výstavba rodinného domu. Ručiť budete bytom, ktorý vlastníte. Je to najlepšie riešenie ako stavať. Banka Vám dokáže uvoľniť všetky peniaze naraz, t.j. nebude ich čerpať postupne. Po kolaudácii požiadate banku o zmenu zmluvných podmienok a zmeníte zabezpečenie úveru. szikora@hypomakler.sk
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.