Byty celkom: 26 760 inzerátov

Poskytne mi banka hypotéku ak už splácam spotrebný úver?


Dobrý večer. Mám záujem kúpiť byt v cene 55000€. Čerpám bezúčelový úver vo výške 12000€ s mesačnou splátkou 190€. Vyšla by mi z príjmu hypotéka na tento byt? Ak áno, aké sú možnosti financovania nakoľko viem, že momentálne nie je možné dostať 100perc. na kúpu. Vopred ďakujem za odpoveď, Michaela. 
Dobrý deň Michaela, nie je pravda, že nie je možné dostať úver vo výške kúpnej ceny. Banky na to majú svoje pravidlá. Či by konkrétne Vám niektorá banka poskytla úver vo výške 100 % kúpnej ceny, nedokážem povedať bez toho, aby som o Vás vedel ďalšie informácie (mesačný príjem, vek, vzdelanie, ...) Ak by Vám žiadna banka neposkytla úver v požadovanej výške, hypotekárny úver do výšky 90 % kúpnej ceny je bežný a 5.500 EUR, ktoré by Vám chýbali viete riešiť prostredníctvom spotrebného úveru alebo úveru, ktorý by Vám poskytla stavebná sporiteľňa. V prípade ďalších otázok ma môžete kontaktovať na szikora@hypomakler.sk
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.