Byty celkom: 26 931 inzerátov

Pracovný pomer na dobu určitú a žiadosť o hypotéku.


Dobry den, s priatelom by sme si chceli zabezpecit vlastne byvanie. Chceli by sme si vziat hypoteku vo vyske 120 000€, som zamestnana na trvaly pracovny pomer (skusobna doba mi konci v novembri, zmluvu mam na dobu neurcitu. Cisty prijem mam 850€.Mam vysokoskolsky diplom. Priatel ma po skusobnej dobe, je zamestnany na dobu urcitu konci buduci rok v juny2018, cisty prijem ma 750€.Je mozne zobrat si hypoteku spolu aj ked ma pritel pracovny pomer na dobu urcitu? Je mozne ze by som\sme dostali 100%hypoteku? Ake by boli priblizne mesacne splatky? Vopred dakujem za informacie.
Dobrý deň Michaela, Banky pokračujú v poskytovaní úverov vo výške 100 % kúpnej ceny. Vo Vašom prípade to však vidím maximálne na 90 % kúpnej ceny. Dôležité je, čo by ste si chceli kúpiť (dom, byt) a kde. Úver vo výške  100 % kúpnej ceny poskytne banka klientom, ktorí pracujú dlhšie u jedného zamestnávateľa (aspoň 3 roky), majú vyšší príjem (aspoň 1000 EUR), kupujú si byt krajskom alebo okresnom meste. V prípade, že by Vám banka predsa len poskytla úver vo výške kúpnej ceny, úroková sadzba bude začínať pri 2 % p.a.. splátka úveru na 120 000 EUR na 30 rokov by bola od 443 EUR mesačne. Cestou, ako získať úver vo výške kúpnej ceny je zabezpečiť úver okrem kupovanej nehnuteľnosti aj ďalšou nehnuteľnosťou, resp. kombináciou úverov. szikora@hypomakler.sk
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.