Byty celkom: 26 805 inzerátov

Na čo všetko môžem hypotéku použiť


Podľa zákona o bankách môže byť hypotekárny úver poskytnutý na tieto účely: a) nadobudnutie tuzemskej nehnuteľnosti alebo jej časti, b) výstavbu alebo zmenu dokončených stavieb,c) údržbu tuzemských nehnuteľností,d) splatenie poskytnutého úveru použitého na účely podľa písmen a) až c), ktorý nie je hypotekárnym úverom.

Je však dôležité si uvedomiť, že množstvo úverov ktoré banky poskytujú, nie sú podľa zákona o bankách hypotekárnymi úvermi. Sú to účelové úvery zabezpečené nehnuteľnosťou. Pre Vás ako klienta sú podmienky úveru a jeho poskytnutia totožné. V tomto prípade môže byť účelom úveru napr. aj nadobudnite nehnuteľnosti v zahraničí, vyplatenie spotrebných úverov, kontokorentných úverov a kreditných kariet, kúpa nehnuteľnosti na rekreáciu a pod

V prípade americkej hypotéky sa finančné prostriedky získané z úveru zabezpečeného nehnuteľnosťou môžu použiť na akýkoľvek účel. Pri bezúčelových hypotékach banky bežne neposkytujú 100% financovanie. Výška LTV - prefinancovania závisí od konkrétnej banky. Nevýhodou týchto úverov sú vyššie úrokové sadzby ako pri účelových úveroch.

Úver zaručený nehnuteľnosťou teda dokáže riešiť viacero situácií. Presné odpovede na Vašu konkrétnu potrebu získate na našom hypo chate.

 


V ktorej banke dostanete najlepšiu hypotéku? Zistiť
Finančná poradňa
V tejto rubrike Vám poradíme
a odpovieme na otázky týkajúce sa finančnej problematiky v oblasti nehnuteľností.


Finančná poradňa