Byty celkom: 26 828 inzerátov

Stavebné povolenie na stavbu plota


Chcem sa Vás opýtať obecnému úradu sme ohlásili drobnú stavbu oplotenia pozemku vytýčili sme obvodové tyče skôr ako sme dostali súhlas na drobnú stavbu. Dostali sme pokutu ktorú sme zaplatili a po pol roku sme dostali oznámenie od obecného úradu že na stavbu plota musíme požiadaťo obec.úrad o stavebné povolenie. Pritom sa jedná len o stavbu plota. Môže to žiadať od nás obecný úrad však sme pokutu riadne zaplatili. Ďakujem
Dobrý deň, podľa ust. § 57 ods. 1 zákona č. 50/1976 Zb. o územnom plánovaní a stavebnom poriadku (stavebný zákon) v znení neskorších predpisov: "Stavebník je povinný uskutočnenie stavieb, stavebných úprav a udržiavacích prác uvedených v § 55 ods. 2 vopred písomne ohlásiť stavebnému úradu. K ohláseniu drobnej stavby pripojí jednoduchý situačný výkres; ak ide o jednoduchú stavbu podľa § 55 ods. 2 písm. a), pripojí podklady s náležitosťami žiadosti o stavebné povolenie a projektovú dokumentáciu. Stavebný úrad môže určiť, že ohlásenú drobnú stavbu, stavebnú úpravu alebo udržiavacie práce možno uskutočniť len na základe stavebného povolenia.V zmysle vyššie uvedeného ustanovenia stavebný úrad môže určiť, že na stavbu oplotenia je potrebné stavebné povolenie, uhradenie pokuty bolo sankciou za začatie stavebných prác pred ohlásením, resp. bez právoplatného stavebného povolenia.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.