Byty celkom: 26 769 inzerátov

Dedičské konanie


Dobry den. Otec sa po rozvode opat ozenil. Spolu s novou manzelkou byvaju v rodinnom dome, ktory patri manzelke, V byte, v ktorom byval moj otec po rozvode s mojou mamou, teraz byva novej manzelky syn. Chcem sa opytat, ci si tento moze narokovat na otcov byt v pripade dedicskeho konania, alebo budu mat nan narok iba jeho vlastne detiVelmi pekne dakujem, s pozdravom
Dobrý deň, v prípade ak Váš otec zanechá závet, v ktorom ustanoví ako dediča syna jeho súčasnej manželky, môže si uvedená osoba nárokovať na daný byt. V prípade, ak Váš otec závet nezanechá, bude sa dediť podľa zákona, kde v prvej skupine dedí manžel a deti poručiteľa. Podľa ust. § § 473 ods. 1 zákona č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov: "V prvej skupine dedia poručiteľove deti a manžel, každý z nich rovnakým dielom."

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.