Byty celkom: 26 933 inzerátov

Pokuta za dodatočné stavebné povolenie k prístavbe


Dobrý deň,Chcela by som sa spýtať aká je pokuta, ak chcem vybaviť dodatočné stavebné povolenie k prístavbe, ktorá má 24 m2 ? Taktiež sme menili strechu bez stavebného povolenia. Rozmery strechy sa zmenili a spravili sme aj podkrovnú izbu, tiež by som to chcela dodatočne nahlásiť stavebnému úradu. Akú pokutu môžem dostať a aké ďalšie poplatky musím zaplatiť? Ďakujem
  Dobrý deň, podľa ust. § 105 ods. 2 písm. a) zákona č. 50/1976 Zb. o územnom plánovaní a stavebnom poriadku (stavebný zákon) v znení neskorších predpisov:Priestupku sa dopustí a pokutou do 25 000 Sk sa potresce ten, ktoa) ako stavebník mení stavbu bez stavebného povolenia alebo v rozpore s ním,b) užíva stavbu v rozpore s kolaudačným rozhodnutím, prípadne stavebným povolením alebo ako vlastník stavby či iný oprávnený na jej užívanie umožní inej osobe užívanie stavby pred vydaním kolaudačného rozhodnutia alebo v rozpore s ním,c) odstráni stavbu bez povolenia príslušného orgánu,d) napriek výzve stavebného úradu predlžuje bez vážneho dôvodu dokončenie stavby nad lehotu určenú v stavebnom povolení,e) nepredloží v určenej lehote dokumentáciu potrebnú na nevyhnutné úpravy alebo nevykoná nariadené nevyhnutné úpravy (§ 87),f) ako stavebník nebytovej budovy nepredloží energetický certifikát kolaudovanej stavby v lehote určenej v kolaudačnom rozhodnutí (§ 82 ods. 3)."V zmysle vyššie uvedeného ustanovenia Vám za rekonštrukciu strechy bez staveného povolenia hrozí sankcia do 830,- EUR.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.