Byty celkom: 26 921 inzerátov

Problémy s vártením depozitu. Ako postupovať?


Dobrý deň. Mám problém s majiteľom bytu,ktorý som mala 2 roky od neho prenajatý. Byt som mu odovzdala 28.2., dodržaná bola výpovedná lehota podľa zmluvy, nemám žiadne nedoplatky ani dlh na nájomnom. Nájomné som platila vždy načas. Byt som odovzdávala čistý, vymaľovaný, bez škôd. No majiteľ mi odmietol vrátiť depozit 1000 EUR, ktorý som mu platila pri podpise zmluvy spolu s nájomným. Tvrdí, že byt bol poškodený a peniaze mi nevráti, dokonca odo mňa žiada ďalších 800 EUR za spôsobené škody. Majiteľ nemá ale žiadny dôkaz o tom, že by som niečo poškodila. Vyhráža sa mi a neustále ma bombarduje telefonátmi. V byte od 1.3. už bývajú noví nájomcovia. Prosím, poraďťe mi, ako mám postupovať? Ako získať svoje peniaze naspäť? Ďakujem. Linda
Dobrý deň, v prípade ak nehnuteľnosť bola odovzdaná v dobrom stave a škody, ktoré uvádza majiteľ bytu sú neopodstatnené, tak máte nárok na vrátenie depozitu. Odporúčame vyzvať písomne majiteľa, aby Vám v lehote vrátil uvedený depozit, keďže nehnuteľnosť bola odovzdaná v poriadku. V prípade, ak na danú výzvu nebude reagovať je potrebné obrtátiť sa na príslušný súd so žalobou na vydanie bezdôvodného obohatenia. 

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.