Byty celkom: 26 755 inzerátov

Má môj pracovný úväzok vplyv na získanie hypotéky?


Chcem si zobrať hypotéku na kúpu bytu, som však zamestnaný na dobu určitú a najbližší rok sa táto skutočnosť ani nezmení. Pracujem v spoločnosti síce už druhý rok ale zamestnávateľ mi dá zmluvu na dobu neurčitú až po odpracovaných dvoch rokoch. Počul som, že banky s tým môžu mať problém. Mám šancu v tomto období získať hypotéku?
Nedá sa úplne povedať, že ak ste zamestnaný na dobu určitú, tak nebudete mať problém získať úver. No aktuálny trend je taký, že čoraz viac zamestnávateľov zamestnáva svojich zamestnancov na dobu určitú. Banky v týchto prípadoch pristupujú k posudzovaniu klienta individuálne, no získať hypotéku v niektorej z bánk by nemal byť problém. Tejto téme sme sa bližšie venovali  v článku: „ Hypotéka a príjem na dohodu o vykonaní práce, zo zahraničia, doba určitá, skúšobná a výpovedná lehota“, ktorý sa nachádza v sekcií všetko o hypotékach.  
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.