Byty celkom: 26 801 inzerátov

Dá sa predať nehnuteľnosť skôr ako skončí fixácia?


Dobrý deň, chcela by som sa Vás spýtať, s manželom máme hypoteku na byt, máme fixaciu na tri roky- buduci rok 2014 nám končí fixácia, ale manžel si našiel prácu mimo, tak rozmýšlame nad predajom bytu, da sa predat skor než končí fixácia? Sú za to vysoké poplatky? Ďakujem
  Dobrý deň, každá hypotéka sa dá vyplatiť aj mimo obdobia fixácie. Podľa zákona o bankách môžete k výročiu fixácie splatiť celý úver, alebo jeho časť bez poplatku. Pokiaľ tak chcete urobiť mimo obdobia fixácie, sú s tým spojené poplatky v každej banke. Poplatok za predčasné splatenie hypotéky mimo obdobia fixácie sa líši od banky k banke. Tento poplatok sa vždy počíta ako určité percento zo zostatku úveru. Niekde sú to 4%, niekde 5% a niekde 2% p.a. do výročia fixácie. Ak by ste úver chceli splatiť teraz, je potrebné s týmto poplatkom počítať. Niektoré banky umožňujú mimoriadne splátky v určitej výške aj mimo obdobia fixácie. Takto by ste napr. mohli splatiť 20% bez poplatku a zvyšok s poplatkom. Týmto spôsobom si dokážete znížiť poplatok za predčasné splatenie aspoň o nejakú časť. Táto možnosť však závisí od toho, v ktorej banke máte hypotéku.
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.