Byty celkom: 26 828 inzerátov

Získanie hypotéky na nehnuteľnosť


Dobrý den chcem sa informovat ohladom hypoteky mame 3 izbovy byt hypoteku v tb zostavajuca suma okolo 38 500 urok 3,40 momentalne aktívne aj zrychelne splacanie. Chceli bu sme si kupit ale v najbližšej dobe dom predbežna suma okolo 120 000 -150 000 takto sa pohybuje momentalne trh. Mesačne náklady aj s aktuálnou hypotekou su okolo cca 1000 eur a prijem máme spolu s manželom ja som na MD mame tri deti je okolo 2 500. Myslite že je možnost získat nejaku hypotéku na dom aky je postup. Odkupi nam byt napr. realitka aby sme mohli vyplatit hypoteku a zobrat novu alebo ako sa v takom prípade postupuje najpr musime predat byt , ale kde budeme byvat, neviem či by sa nam podarilo najst hned narovnako nehnutelnost aj naraz predat byt? Aku sumu by sme mohli žiadat až do 100% ??? dakujem za odpoved.
Dobrý deň, v tomto prípade existuje hneď niekoľko možností, ako môžete postupovať. Na základe predbežných výpočtov mi vychádza, že s manželom by ste pri vašich aktuálnych príjmoch mohli získať aj úver vo výške 150 tis. Počítal som s tým, že máte vek do 35 rokov a splatnosť úveru by bola na 30 rokov. Tým pádom si môžete kúpiť dom, presťahovať sa a následne predať byt. Veľmi často sa stretávam s tým, že klienti si vyhliadnu nehnuteľnosť, ktorú chcú kúpiť a zároveň predávajú nehnuteľnosť, v ktorej práve bývajú. V tomto prípade je samozrejme dôležité dobré načasovanie. Nie je výnimočné, že predávajúci pri predaji domu počkajú aj pol roka. Je možné napr. aj predať byt a dohodnúť sa s novými majiteľmi, že kým si nájdete dom a presťahujete sa, budete im platiť nájomné. V tomto prípade existuje skutočne viacero ciest, ktorými sa môžete vydať. Každá z týchto možností má svoje výhody aj nevýhody. Bude záležať len na Vás, ktorá z nich Vám bude najviac vyhovovať. Ak by ste mali záujem nájsť to najlepšie riešenie práve pre Vás, budeme radi, keď sa na nás obrátite.
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.