Byty celkom: 26 824 inzerátov

Problémy so splácaním hypotéky


Dobrý den prosím o radu nigde mi nevedia poradiť čo mam urobiť dokonca ani moja banka Slovenská sporitelna.Pred tromi rokmi som si vzal hypoteku na 2+1 34000€.koncom minulého roka som začal mať problémi zo splácaním až mi minulí týžden prišlo uhradiť 2000€ inak mi bude daný byt do dražby.Volal som do banky či môžem byt predať,odpovedali že ano ale musí to biť za cenu 44000€ mam záujemcu ale len za 33000€.Chcel som sa informovať či to teda banka schváli ale pani u telefonu mi nevedela odpovedať.čo mam teda urobiť? Peter
Dobrý deň, pokiaľ máte problémy so splácaním úveru, tak takúto situáciu bolo potrebné riešiť hneď na začiatku, ideálne ešte pred tým, kým došlo k omeškaniu prvej splátky. Ak už máte na hypotéke nejaké omeškania, tak vo väčšine prípadov banka trvá na tom, aby ste najprv uhradili dlžné splátky a až následne sa vedia dohodnúť na úprave splátok. Pokiaľ už od konca minulého roku hypotéku neplatíte, je potrebné postupovať presne podľa inštrukcií banky. Odporúčam neriešiť to telefonicky, ale jednoznačne osobne. Je potrebné navštíviť pobočku SLSP, kde ste si brali hypotéku a dohodnúť si stretnutie s riaditeľom pobočky. On by Vás následne mal nasmerovať na osobu v banke, s ktorou sa máte spojiť ohľadom Vašej situácie. SLSP má oddelenie, ktoré sa takýmto prípadom venuje a aj Váš prípad bude mať na starosti konkrétna osoba. Odporúčam požiadať o upravený splátkový kalendár. Presné inštrukcie by ste mali dostať priamo od osoby, ktorá Vás ma na starosti.
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.