Byty celkom: 26 791 inzerátov

Kúpa bytu od rodičov so založným právom a exekúciou


Dobry den. Moji rodicia sa dostali do problemov.Vzali dve nebankove uvery.Jeden splacaju podctivo no na druhom uz je exekutor.Prvy uver rucili nehnutelnostou. Ja som s prijmom a chcela by som si zobrat hypoteku a dany byt kupit t.z. ze chcem kupit byt od rodicov na ktorom je zalozne pravo a exekucia.Samozrejme danou hypotekou tieto dlhy zrovnat. Ake mam moznosti. Dakujem za Vas cas
  Dobrý deň prajem. Ak je už rodičovská nehnuteľnosť predmetom exekučného konania, na túto nehnuteľnosť si nezriadite záložné právo banky, teda nemôžete zobrať úver. Dalo by sa to v tom prípade, že exekúcia je priamo z banky a nie od inej spoločnosti. V tejto banke by ste si dohodli postup, že predmetnú nehnuteľnosť by ste od rodičov kúpili cez úver. Je ale nutné toto riešenie si vopred odkomunikovať aj cez oddelenie vymáhania pohľadávok v danej banke. Úver by ste ale museli riešiť len v tej banke, kde majú rodičia dlhy. Ak výška pohľadávok nie je extrémne vysoká, môžete požiadať aj o spotrebný úver, z ktorého dané exekúcie splatíte. Treťou možnosťou je založiť nejakú inú nehnuteľnosť, kde účelom úveru by bola kúpa rodičovskej nehnuteľnosti. Následne by ste si mohli toto záložné právo presunúť na tento dom.
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.