Byty celkom: 26 770 inzerátov

Poplatok za splatenie úveru mimo termínu výročia fixácie.


Dobrý den, v roku 2010 som si brala 10 000 eur na rekonštrukciu kúpelne s tým, že banka mi poskytla americkú hypotéku /bez dokladovania príjmu/. Zostáva mi splatiť ešte približne 7400 eur. Uver mám zafixovaný na 5 rokov, zostáva ešte 4 roky k výročiu fixácie. Premýšlam však o kúpe menšieho rodinnného domu, finančné prostriedky na kúpu by som chcela poskytnúť z predaja môjho bytu, ktorý má vyššiu hodnotu ako konkrétny rodinný dom, ktorý som si vyhliadla. Aké poplatky by som musela uhradiť banke, keby som chccela vyplatiť zostávajucu sumu 7400 eur pred uplynutím výročia fixácie alebo lepšie povedané, chcela by som vedieť, čo všetko by som mala urobiť pre to, aby som si rodinný dom mohla kupiť?  
Dobrý deň p. Beňová, Poplatok za splatenie úveru mimo termínu výročia fixácie úrokovej sadzby je zákonom limitovaný na 1 % zo zostatku úveru. Vo vašom prípade ide o 74 EUR. Čo sa týka predaja a kúpy nehnuteľnosti odporúčam hľadať kupujúceho na byt. S pomocou pri predaji by som oslovil realitnú kanceláriu, ktorá predáva dom. (ak s ňou samozrejme nemáte negatívnu skúsenosť) Takto bude realitka motivovaná pracovať rýchlejšie, keďže predá dve nehnuteľnosti a bude poznať detailne Vašu situáciu ohľadne bývania. szikora@hypomakler.sk
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.