Byty celkom: 26 797 inzerátov

Žiadosť o hypotéku a príjem zo zahraničia. Ako postupovať?


Som v gb uz 10 rokov mam ucet v tatrabanke, ktory som si otvoril 10. 7. 2016 boli vlozene nejake peniaze a kazdy tyzden som si dal svoje výplaty, ktore dostavam gb zaslat na účet sk, tak neviem či si môžem požiadať o hypotéku či uver alebo nieco cim by som ten byt dostal na splatky. Prosim dajte mi vediet.
Dobrý deň Peter, aj v prípade, že pracujete v zahraničí je možné požiadať o hypotekárny úver na Slovensku. V jednotlivých bankách pri dokladovaní príjmu zo zahraničia narazíte na menšie – väčšie obmedzenia. Príjem banky akceptujú len zo závislej činnosti (nie z podnikania, alebo samostatne zárobkovej činnosti). Príjem musí byť zasielaný zamestnávateľom na Váš osobný účet v banke. Pracovný pomer musí trvať minimálne 4 mesiace. Ďalšie obmedzenie sa týka výšky úveru k pomeru hodnoty nehnuteľnosti. V závislosti od banky to môže byť od 70 do 90 %.  Pre viac informácií ma môžete kontaktovať na szikora@hypomakler.sk
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.