Byty celkom: 26 759 inzerátov

Je možné vziať si hypotéku na byt a vyplatiť aktuálny úver?


Dobry den chcel by som sa spytat. Rad by som si kupil byt ale mam uver a mesacne ho splacam po 140€ moj mesacny plat je 620€ bolo by nejak mozne vyplatit uver a zobrat si hypoteku 50 000€ ? Da sa to nejak spravit? 
Dobrý deň Martin, Z príjmu 620 EUR môžete požiadať aj o úver vo výške 70 000 EUR  (splatnosť 30 rokov). Výška úveru bude vo Vašom prípade závislá od toho ako banka ohodnotí Vašu bonitu, rating (schopnosť splácať úver). Je veľká pravdepodobnosť, že Vám banka poskytne úver maximálne vo výške 90 % z kúpnej ceny bytu. To znamená, že ak by ste chceli úver vo výške kúpnej ceny a aktuálneho zostatku úveru, bude potrebné, aby ste ručil banke dvoma nehnuteľnosťami (kupovaný byt a ďalšia nehnuteľnosť) szikora@hypomakler.sk   
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.