Byty celkom: 26 805 inzerátov

Aké sú možnosti konsolidácie úverov?


Dobrý deň. Chcem sa spýtať, s priateľom by sme si chceli zobrať zo slovenskej sporiteľne hypotéku pre mladých 50000€ a neviem, že či je to možné, pretože ja mám v slovenskej sporiteľni úver 12000€ a v poštovej banke 5000€, všetko pravidelne a na čas bez problémov splácam a nemáme žiadne exekúcie. Príjem mi chodí do slsp. a priateľovi tiež, obaja máme aj šikovné sporenie, ja približne rok a priateľ 2 mesiace. Chcela by som si z poštovej prerefinancovať úver do slovenskej sporiteľne. Pracujem na dobu neurčitú a moj príjem v cistom je 420€. Priateľ ma tiež pracovnú zmluvu na dobu neurčitú a jeho príjem v čistom je 500€, dokopy teda náš príjem je 920€. Ďalej by som sa chcela ešte spýtať, že ak by nám banka poskytla hypotéku, tak či by nám v našom prípade poskytli 100% zo žiadanej sumy 50000eur. Ručiť nemáme čím, len kupovanou nehnuteľnosťou. Veľmi pekne ďakujem za odpove ď. 
Dobrý deň Lenka, Odporúčam navštíviť pobočku SLSP a spýtať sa na možnosť konsolidácie oboch úverov (spojenie úveru SLSP a Poštová banka). Ponuka dostanete na počkanie. Na základe podmienok SLSP pre poskytovanie hypotekárnych úverov Vám banka poskytne maximálne 90 % z kúpnej ceny. Výška úveru bude závisieť od sumy Vašich mesačných splátok úverov (tie ste neuviedli v otázke) szikora@hypomakler.sk
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.