Byty celkom: 26 766 inzerátov

Oplatí sa refinancovať úver?


Dobrý deň, vo VUB mám hypoteku 16000 € s úrokom 2,19 % a spacať mám ešte 9 rokov. . Chcem sa opýtať keby som chcela zobrat novú hypoteku s 1,49 % úrokom a spacať iba 6 rokov oplatinsa mi , nepreplatim veĺa ?
Dobrý deň Magdaléna, splátka úveru 16 000 EUR, úroková sadzba 2,19 %,splatnosť úveru 9 rokov je 163,36 EUR. Ak by sa za 9 rokov nezmenila splátka banke by ste zaplatili úrok 1 643 EUR. V prípade úveru 16 000 EUR, s úrokovou sadzbou 1,49 % a splatnosťou 6 rokov, by ste banke zaplatili úrok 735 EUR. Mesačná splátka by bola 232,44 EUR. Ak máte možnosť splácať vyššiu splátku, vždy sa oplatí zmeniť podmienky (skrátiť dobu splatnosti, znížiť úrokovú sadzbu). Do svojich výpočtov však určite započítajte aj rôzne poplatky (banka, znalec, kataster) a až potom sa rozhodnite. Nie všetko je úrokovej sadzbe. szikora@hypomakler.sk  
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.