Byty celkom: 26 800 inzerátov

Finančná história v banke pri žiadosti o úver.


Pekny den zelam, Planujem si brat s priatelkou hypoteku a bolo mi povedane, ze je lepsie ak mame uz daku financnu historiu. Som myslel, ze je plus, ked clovek nemusel byt nikdy zadlzeny a cerpat daky uver. Rad by som sa opytal, ci je teda lepsie si pred poziadanim o hypoteku zriadit nepotrebny spotrebny uver a splacat ho par mesiacov a nasledne cely vyplatit (snad takto preplatim menej), len aby som mal daku financnu historiu a tym lepsie podmienky pri hypoteke. Dakujem za odpoved.
Dobrý deň Juraj, V jednej banke je to tak a v druhej banke je to inak. No určite neodporúčam, vziať si úver len tak, pre nič za nič. Banky pri žiadosti o úver posudzujú viacero parametrov, ktoré sú podstatnejšie ako to či máte alebo nemáte úverovú históriu. szikora@hypomakler.sk
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.