Byty celkom: 26 905 inzerátov

Aké môžu byť dôvody na zamietnutie žiadosti o hypotéku?


Dobrý deň, zaujímalo by ma ako je možné, že ja ako človek, ktorý má základný príjem zmluvne 1100€ brutto + nadčasy ( reálne zhruba 200-250€ brutto plus), čiže dokopy 1300€ brutto (netto cca. 1000€) má už v druhej banke zamietnutú žiadosť o hypotéku ? ( TB, SLSP) Jediný môj záväzok je 17 000€ ( mes. splátka 270€/mes.) v SLSP ako spotrebný úver, ktorý som tam vzal 10/2016 za účelom vyplatenia amer. hypo a spotrebáku v TB. Tie som samozrejme aj vyplatil, tak som očakával, že všetko bude bez problémov,ale nie... Podotýkam, že som nikdy nebol v úverovom registri ako neplatič !! Výška hypotéky je 23 000€ a mes.splátka by bola cca. 70€. Teraz mám problém, že ak budem žiadať o hypo pre mladých v roku 2017, tak už prekročím limit (cca. 1130€ brutton) na príspevok a budem bez príspevku pre mladých. Viete mi porad iť aká je možnosť dopracovať sa k hypotéke so splatnosťou na 30 rokov a výškou 23 000€ ? Pri mojom príjme som naozaj nečakal, že to budú takéto galeje a strašné komplikácie Ďakujem Vám za odpoveď.
Dobrý deň Juraj, len by som špekuloval, keby som Vám oznamoval dôvody zamietnutia žiadostí o úver. Dôvody môžu byť rôzne, od interných pravidiel banky až po dôvody na strane zamestnávateľa. Pre radu ohľadne nového úveru ma prosím kontaktujte na adrese szikora@hypomakler.sk . Budem potrebovať o Vás vedieť informácií ako len tie, ktoré ste uviedli do správy. 
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.