Byty celkom: 26 888 inzerátov

Žiadosť o hypotéku vo vyššom veku.


Dobrý deň, chcela by som Vás poprosiť o odpoveď, či máme možnosť dostať s partnerom úver na bývanie, pri týchto podmienkach: v tomto roku dovŕšime ja 49 a partner 50 rokov, máme spolu 8 ročné dieťa, nie sme manželia (bývame v podnájme). Od januára tohto roka je môj čistý príjem 551 € a partnerov 586 €, nečerpáme žiaden ani spotrebný úver. Chceli by sme si kúpiť byt v novostavbe, ktorý stojí 145.000 €. Na prefinancovanie nehnuteľnosti máme 65.000 € hotovosť a o zvyšok chceme požiadať banku. Vzhľadom k nášmu veku aj nižšej mzde máme úver v požadovanej výške možnosť získať? Resp. o úver v akej maximálnej výške a na koľko rokov môžme banku požiadať? 
Dobrý deň Soňa, O úver vo výške 80.000,- EUR môžete požiadať. Mesačná splátka úveru so splatnosťou 15 rokov bude od 485 EUR mesačne. Vzhľadom k Vašim pravidelným príjmom by stálo za zváženie požiadať o úver so splatnosťou na 20 rokov. Splácať do 70 rokov veku života Vám však neumožní každá banka. Štandardná doba je do 65. Splátka úveru 80.000,- EUR, na 20 rokov by bola od 375 EUR mesačne. Pre viac informácii som k dispozícii na szikora@hypomakler.sk  
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.