Byty celkom: 26 757 inzerátov

Môže dostať starobný dôchodca hypotekárny úver?


Dobry den som starobny dochodca a potrebujem poradit ze ci mozeme dostat hypotekarny uver lebo dcera stavia dom bez barierovy lebo ja som invalid chodim s 2 fb a manzelka je tiez invalidna dochodkina dcera je opatrovatelka mne a spolu mame ja 434eur cera 250 eur a manzelka 150eur spolu mame 834euro ale mame uvery ktore by som chcel vyrovnat a zbytok by som potreboval na dokoncenie domu dom je postaveny uz len zostava dokoncit a by som potreboval 15000 euro dom ma aj podkrovne byvanie a by som potreboval terene upravy a vyplatenie pozemku dakujem. 
Dobrý deň František, každá banka má svoje pravidlá pre poskytovanie úverov. Rôzne prihliadajú na akceptovanie príjmov, minimálnu výšku úveru, vek žiadateľov o úver a pod. Aby som Vám vedel poradiť potreboval by som o Vás vedieť viac údajov, Váš vek, zostatky úverov, ktoré máte. Viem si predstaviť, že dcéra by bola žiadateľom o úver a Vy s manželkou by ste v úverovej zmluve vystupovali ako ručitelia. V prípade záujmu o detailnejšie informácie ma môžete kontaktovať na szikora@hypomakler.sk
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.