Byty celkom: 26 779 inzerátov

Nedodržanie termínu kolaudácie


Dobrý deň,prosím odpoveď na nasledovnú otázkupri kúpe pozemku na stavbu sa predávajúci zaviazal vykonať kolaudáciu inžinierskych sietí najneskôr do 30.09.2012. Termín nedodržal. Stavebné povolenie na stavbu RD je právoplatné od 13.09.2012.Platbu poslednú  za pozemok máme vinkulovanú v banke prospech predávajúceho, uvoľniť ju môžu až po predložení kolaudačných rozhodnotí . Nedodržanie termínu pri kolaudácii inžinierskych sietí (voda, plyn, kanalizácia, elektrika) spôsobuje vznik nepredpokladaných nákladov  - vznik škody , pretože sme na základe stavebného povolenia (Lv na parcelu máme), začali realizovať stavbu - RD, a to náklady na dovoz vody, zapožičiavanie ektrocentrály, dopravné náklady ... .Zároveň predávajúci neoboznámil kupujúceho, že z dôvodu budovania novej komunikácie bude cesta o 1,5 m vyššie ako bol pôvodný bod terénu pozemku.Táto skutočnosť spôsobila o 50% vyššie náklady na stavbu základovej dosky, vyrovnávanie terenu navážkou zeminy a náklady na oplotenie.Prosíme radu ako správne postupovať pri odškodnení vzniklých nákladov z uvedených dôvodov.Ďakujeme
Dobrý deň, pre kvalifikované posúdenie Vašej situácie je potrebné oboznámiť sa s presným znením kúpnej zmluvy, ktorým ste nadobudli daný pozemok.  

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.