Vecné bremeno


V roku 2002 som zdedila 2izbovy byt,kde býval môj otec s manželkou.Otec v roku 2004 zomrel a mne ostala v byte jeho manželka ako vecne bremeno,ja mám dnes 60rokov a som už dôchodku a tiež nie som taka zdrava ,aby som sa o ňu starala je to cudzí človek,a keď som jej navrhla,že jej kúpim 1izbovy byt odmietla,neviem ako mam pokračovať keď sa s ňou neda dohodnut,ja som si s priateľom vyriešila bývanie,ale 2-3krát za ňou dochádzam aby som sa postarala o ňu a dala do poriadku byt,nakupila jej,oprala,umyla schody a pod.Za skoru odpoveď ďakujem Jakubcova
Dobrý deň, na základe informácií, ktoré uvádzate nie je celkom zrejmé  v čom spočíva dané vecné bremeno.  Predpokladáme, že sa jedná iba o vecné bremeno spočívajúce v práve doživotného bývania a  užívania, ktoré nezakladá povinnosť osobne sa starať o danú osobu. Ide výlučne o právo danej osoby bývať v danej nehnuteľnosti.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.