Byty celkom: 26 972 inzerátov

Preklep v nájomnej zmluve


Dobrý deň. Chcel by som sa spýtať. V roku 2012 som dal byt do prenájmu na dobu určitú na 1 rok. V zmluve je však preklep a je tam uvedené že nájom končí 31.9.2013. Nájomca sa nechce vysťahovať pretože táký dátum neexistuje a tak si myslí že má nájom na dobu neurčitú. V mesiaci Jún som mu poslal list v ktorom som ho upozornil že mu končí nájomná zmluva ku dňu 30,9.2013 a že ho žiadam vyplatiť nájom ktorý mi dlhuje za jeden mesiac.
Dobrý deň, v zmysle ust. § 35 ods. 2 zákona č. 40/1964 Zb. Občianske zákonník v znení neskorších predpisov:"Právne úkony vyjadrené slovami treba vykladať nielen podľa ich jazykového vyjadrenia, ale najmä tiež podľa vôle toho, kto právny úkon urobil, ak táto vôľa nie je v rozpore s jazykovým prejavom. Na základe Vami uvedených informácii sa domnievame, že pri uzatvorení predmetnej nájomnej zmluvy bolo zrejmé, že zmluvné strany uzatvárajú zmluva na dobu určitú, a uvedený preklep možno pokladať len za zjavnú chybu v písaní.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.