Byty celkom: 26 773 inzerátov

Napadnutie darovacej zmluvy


Prosim Vas,poradili by ste mi,mama darovala 2izbovy byt vnukovi darovacou zmluvou s podmienkou dožiť v byte. 1 októbra 2013 zomrela,ešte neprebehlo dedické konanie.Mám brata,ktorý dostal veľkú chatu a ja nemám po rodičov vôbec nič.Chcela by som sa odvolať a napadnúť kvôli bytu,mám nádej ho vyhrať?Vnuk v byte nebýval,a nasťahoval sa až po maminej smrti.Za odpoveď pekne ďakujemS pozdrvom,Cviková.
Dobrý deň, v zmysle ust. § 123 zákona č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov: "Vlastník je v medziach zákona oprávnený predmet svojho vlastníctva držať, užívať, požívať jeho plody a úžitky a nakladať s ním."V zmysle, vyššie uvedeného ustanovenia, Vaša mama mohla naložiť so svojím majetkom podľa jej vôle. Napadnutie darovacej zmluvy s najväčšou pravdepodobnosťou nebude úspešné.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.