Byty celkom: 26 854 inzerátov

Stavebné povolenie


Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, či pri stavebnom povolení - konaní stačí ak je k danému pozemku, (na ktorom sa bude stavať rodinný dom),prístupová cesta. Táto cesta je súkromná. Viem, že potrebujem právo prechodu. Ale toto právo je potrebné odovzdať, ak chcem dostať stavebné povolenie, alebo je to dokument potrebný len pre mňa a majiteľa cesty? Ďakujem za radu
Dobrý deň, podľa ust. § 58 ods. 2 zákona č. 50/1976 Zb. o územnom plánovaní a stavebnom poriadku (stavebný zákon) v znení neskorších predpisov:"Stavebník musí preukázať, že je vlastníkom pozemku alebo že má k pozemku iné právo podľa § 139 ods. 1 tohto zákona, ktoré ho oprávňuje zriadiť na ňom požadovanú stavbu. To neplatí, ak tieto skutočnosti preukázal v územnom konaní a po právoplatnosti územného rozhodnutia nedošlo k zmene."V zmysle vyššie uvedeného je nutné stavebnému úradu preukázať, že máte k pozemku iné právo, ktoré Vás oprávňuje ho užívať.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.