Byty celkom: 26 770 inzerátov

Stavba rodinného domu bez stavebného povolenia


Dobry den,zacal som stavbu rodinneho domu bez stavebneho povolenia. Vsetky ostatne povolenia mam (Elektrika,voda,Tcom,pozemok sa nachadza v uzemnom plane obce,stavbu obec schvalila,zivotne prostredie schvalilo) len sa to zdrzalo na pozemkovom urade,a stale cakam na vynatok. A neaky dobrak nahlasil stavebnemu uradu ze som zacal. Ako by som mal postupovat , hrozi mi pokuta,alebo mozem pockat na dodatocne vydanie stavebneho povolenia ? Dakujem
  Dobrý deň, podľa ust. § 105 ods. 3 písm. b) zákona č. 50/1976 Zb. o územnom plánovaní a stavebnom poriadku (stavebný zákon) v znení neskorších predpisov:"Priestupku sa dopustí a pokutou do 1 milióna Sk sa potresce ten, ktoa) vykonáva činnosti, na ktoré je potrebné územné rozhodnutie bez takého rozhodnutia alebo v rozpore s ním,b) ako stavebník uskutočňuje novú stavbu bez stavebného povolenia alebo v rozpore s ním,c) užíva stavbu bez kolaudačného rozhodnutia, pokiaľ je také rozhodnutie potrebné,d) napriek opätovnej výzve orgánu štátneho stavebného dohľadu alebo rozhodnutiu stavebného úradu neudržiava stavbu do tej miery, že jej stav ohrozuje životy alebo zdravie osôb,e) v určenej lehote nevykoná rozhodnutie príslušného stavebného úradu o odstránení stavby."V zmysle vyššie uvedeného utanovenia Vám stavebný úrad môže udeliť pokutu až do výšky 33 193,- EUR.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.