Byty celkom: 26 933 inzerátov

Vyplatenie celej sumy depozitu v celku


Dobrý deň, chcela by som sa spýtať ohľadom jednej záležitosti. Som s priateľom v prenájme v 1-izbovom byte v Bratislave. Bývame v byte na základe nájomnej zmluvy (1-ročnej), ktorá sa nám končí 30.10.2014. Vzhľadom na narušené vzťahy sme požiadali o ukončenie zmluvy skôr a to k 30.09.2014. Na začiatku nášho nájomného vzťahu sme skladali depozit vo výške 450€, ktoré majú byť vrátené pri odovzdávaní bytu majiteľke (v prípade, že bude byt v poriadku), teda k 30.09.2014. Majiteľka nám však včera oznámila, že nám celú sumu depozitu (450€) nevyplatí k 30.09.2014, ale iba 250€ a 200€ si ponechá na "zábezpeku" pri vyúčtovaní energií, ktoré jej príde za rok 2014 niekedy v polovici roka 2015. Vravela nám, že ona nám prinesie na podpísanie "dodatok" k zmluve o zadržaní už spomínaných 200€. Chcem sa spýtať, môže toto spraviť, keď v nájomnej zmluve sa o takomto "dodatku" nič nesp omína a ani my sme neboli s týmto oboznámení počas trvania nášho nájomného vzťahu? Veľmi pekne ďakujem za akékoľvek informácie. Vitteková
  Dobrý deň, v prípade ak v nájomnej zmluve nie je uvedené, že si ponechá závezpeku vo výške 200,- EUR je povinná Vám ju vydať pri odovzdaní bytu. V prípade, ak podpíšete dodatok k nájomnej zmluve, v ktorom budete súhlasiť s tým ,že uvedených 200,- EUR zadrží až do vyúčtovania energií bude môcť uvedených 200,- EUR zadržať. V prípade, ak nepodpíšete dodatok, mala by Vám byť celá zábezpeka vrátená pri odovzdaní bytu, ak v nájomnej zmluve nie je dohodnuté inak.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.