Byty celkom: 26 816 inzerátov

Zmluva na prenájom bytu


Dobrý deň, chcela by som sa informovať na čo si treba dávať pozor v zmluve keď sa berie byt do prenájmu od súkromnej osoby? Čo by malo byť v tej zmluve aby sa ochránili obe strany. Ďakujem za odpoveď.
  Dobrý deň, podľa ust. § 686 ods. 1 zákona č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov:"Nájomná zmluva musí obsahovať označenie predmetu a rozsahu užívania, výšku nájomného a výšku úhrady za plnenia spojené s užívaním bytu alebo spôsob ich výpočtu. Mala by tiež obsahovať aj opis príslušenstva a opis stavu bytu. Ak sa nájomná zmluva neuzavrela písomne, vyhotoví sa o jej obsahu zápisnica."V zmysle vyššie uvedeného ustanovenia nájomná zmluva pri nájme bytu musí obsahovať nasledujúce náležitosti: a) predmet a rozsah užívania b) výšku nájomného a výšku úhrady za plnenie spojené s užívaním bytu, alebo spôsob ich výpočtuĎalšie fakultatívne podmienky je možné doplniť, až po individuálnom posúdení konkrétneho prípadu.  

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.