Byty celkom: 26 761 inzerátov

Ako postupovať pri podaní obžaloby?


Dobry deň. Chcela by som sa opytať ako mam postupovať pri podani obžaloby alebo stažnosti na podnikateľa ktory uzatvoril somnou zmluvu o vyrobeni vstavanych skrin , zobral zalohu 800e a dodnes nemam peniaze ani skrine. Mam podať žiadost alebo sťažnosť slebo niečo ine? Na policii to ukončili že to mam podat na občiansko pravny sud. Za radu Vám srdečne ďakujem . Farkašovska.
  Dobrý deň, podľa ust. § 451 zákona č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov: "(1) Kto sa na úkor iného bezdôvodne obohatí, musí obohatenie vydať.(2) Bezdôvodným obohatením je majetkový prospech získaný plnením bez právneho dôvodu, plnením z neplatného právneho úkonu alebo plnením z právneho dôvodu, ktorý odpadol, ako aj majetkový prospech získaný z nepoctivých zdrojov."V zmysle Vami uvedených iformácií sa jedná o bezdôvodné obohatenie. V prípade, ak na Vašu výzvu Vám protistrana nevýda bezdôvodné obohatenie, môžete sa obrátiť na príslušný súd so žalobou na vydanie bezdôvodného obohatenia.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.