Byty celkom: 26 804 inzerátov

Stavba plotu - aké povolenia budem potrebovať?


Ako má človek postupovať v takomto prípade: Potrebujem postaviť plot na hranici pozemku so susedom, ale nakoľko susedské vzťahy nie sú dobré mám s tým veľký problém. Podľa mapy z katastra je hranica definovaná presne xy metrov od stavby na mojom pozemku. Ale samozrejme sused s tým nesúhlasí, takže chcel by som vedieť aký je presný postup pri stavbe plota aby som dodržal zákon a nemal problémy s mojím problémovým susedom (aké doklady, povolenia a vyjadrenia potrebujem). Ďalej by som chcem vedieť či potrebujem aj písomné stanovisko suseda ohľadne stavby plota alebo aká je iná možnosť stavby plota aby som nepotreboval jeho vyjadrenie nakoľko inak ten plot asi nikdy nepostavím (napríklad dať si iba vytýčiť hranicu geodetom, poslať obci ohlásenie drobnej stavby a postaviť si daný plot na mojej strane a nie na hraniciach pozemku alebo aj v tom prípade potrebujem jeho písomný súhlas? ...). Slavom ír PS: súdnou cestou by som to nerád riešil
Dobrý deň, v prípade ak postavíte plot výlučne len na Vašom pozemku, ohláste stavbu plota na príslušnom stavebnom úrade. V prípade, ak aj stavebný úrad vyzve Vášho suseda aby sa vyjadril, tak stavebný úrad vo svojom oznámení Vám musí zdôvodniť z akého zákonného dôvodu Vám uvedenú stavbu zamietol.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.