Byty celkom: 26 835 inzerátov

Porušila realitná kancelária zmluvu?


Dobrý deň prosím vás predavam byt cez realitku, zmluvu som podpísala, ale všimla som si až v banke, že kupujuci mi dávaju na účet o 2000Eur menej, s tým, že pani v realitke si bez mojho vedomia spustila z ceny bytu 2000E. Hoci som ju upozornila, že nech nedáva zmluvu na kataster, že s tým nesúhlasím a v danom momente som nevedela ako sa mám zachovať, Predsa odniesla zmluvu na vklad, Ja som sa poradila a do 9tich dní som odniesla na kataster odstúpenie od zmluvy zastavenie vkladu. Odstúpením som informovala písomne aj kupujúcich. Byt som vysťahovala a mala som tiež výdavky so sťahovaním a so zaplatením nájomného už v novom byte. Kupujuci teraz žiada za ten čas kedy byt neprebral odškodné 450E má nato nárok ? žiadať odo mňa kedˇvlastne realitka pochybila? Nemá to ona ajjažiadať od realitky?Kupujúci sa mi vyhráža so súdom, ked mu odškodné nezaplatím, ja mu chcem vrátiť, len peniaze ktoré mi pr eviedol na účet ak bude na katastri v poriadku späťvzatie návrhu.To odškodné by nemal určiť súd? ši len tak si môže kupujúci pýtať?
Dobrý deň, na Vami uvedené otázky nie je možné kvalifikovane odpovedať, keďže je nevyhnutné preštudovať zmluvnú dokumentáciu medzi Vami a realitnou kanceláriou a záujemcom o kúpu. V prípade, ak je v zmluve uvedené, že ak odstúpite od zmluvy ste povinná znášať nejaké sanckie tak nárok kupujúce môže byť oprávnený.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.