Byty celkom: 26 781 inzerátov

Aký je postup pri zaplatení kúpnej ceny a zápis do katastra?


Dobrý deň. Riešime kúpu chaty a záhrady. Navyšovali sme náš hypotekárny úver na byt. Kedže sme presiahli % financovania banka od nás požaduje dokladovanie účelu úveru kúpnou zmluvou overenou notárom. čo nás však zaráža je fakt,že banka požaduje po nás ako prvé aby sme my uhradili časť kupnej ceny z vlastných prostriedkov a až potom ona poukáže finačné plnenie na účet predávajúceho. My sme sa sa však s predávajúcim dohodli že návrh na vklad do katastra nehnutelnosti podáme spoločne v deň keď uhradíme aj celú kupnú cenu. Boli sme totiž bankou /teraz už vieme že mylne/ informovaní ešte úplne na začiatku pri vybavovaní naýšenia že finačne prostriedky budú poukázane na účet manžela /tiež ma účet v tej banke/. Ako sa máme poistiť v tom aby predávajúci skutočne podal návrh na vklad keď mu peniaze od banky nabehnú na účet? Je postup banky správny? V LV ťarcha na ch atku a záhradu nebude.
Dobrý deň, dohodnite sa s predávajúcim, že návrh na vklad ste oprávnení podať Vy. Či je postup bankového ústavu zákonný sa nevieme vyjadriť, keďže by sme potrebovali sa museli oboznámiť konkrétnejšie s prípadom, ale z praxe je Vami uvedená požiadavka banky bežná.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.