Byty celkom: 26 769 inzerátov

Môžem žiadať od katastrálneho odboru vrátenie poplatku?


Dobry den Mam jednu otazocku a to konkretne.Zaplatil som poplatok za vklad do katastra 66 € z dovodu ze som mal zaujem o prefinancovanie hypoteky.Hypoteka bola schvalena,vklad do katastra vlozeny ,zaplateny no pri podpise cerpania hypoteky sa doslo ze vraj schvalena ciastka nestaci na splatenie uveru lebo az dodatocne zbadali ze su tam dva uveri, ide mi oto ze zbytocne som platil 66 € za vklad a 100 € za ohodnotenie nehnutelnosti.Mam narok na vratenie celej pripadne mensej ciastky spet?k podpisu nedoslo a prefinancovanie sa rusi. Dakujem.
Dobrý deň, za strany katastrálneho odboru nedošlo k pochybeniu, ktoré by Vás oprávňovali žiadať si správny poplatok za katastrálne konanie naspäť. Môžete sa obrátiť na ištitúciu, ktorej konaním bolo zapríčinené, že nedošlo k čerpaniu úveru a dožadovať sa náhrady škody od nej.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.