Byty celkom: 26 931 inzerátov

Ako sa vysporiadať s podielovým spoluvlastníkom?


Dobrý deň. Spolu s bratom sme zdedili rodinný dom a záhradu po rodičoch v podiele 1/2. Ponúkla som bratovi na odpredaj môj podiel. Nesúhlasil a s celou záhradou a domom zaobchádza ako by bol jediným vlastníkom. V záhrade načierno (bez stavebného povolenia na poľnohospodárskej pôde) postavil sklad a garáž pre poľnohospodárske stroje (v rozmeroch 12x12 m) a ostatnú časť záhrady používa ako parkovisko pre poľnohospodárske stroje. Aj rodinný dom používa ako sklad obilnín. Keď som mu to povedala, že je to nezákonné, začal vulgárne nadávať a vyhrážal sa mi, že ma zaškrtí. Prosím Vás o Váš názor, aké možnosti sú na riešenie tohoto sporu. Ďakujem.
Dobrý deň, keďže dohoda zjavne nie je možná, odporúčame Vám podať na príslušný návrh na vysporiadanie podielového spoluvlastníctva, kde súd môže nehnuteľnosť prisúdiť Vášmu bratovi a zároveň ho zaviaže, aby Vám vyplatil Váš podiel.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.