Byty celkom: 26 925 inzerátov

Máme predkupné právo na pozemok vedľa bytovky?


Vazene dami a pani, Maju obyvatelia bytovky ( vlastnici bytov na bytovke, ktory tam ziju 40 rokov) predkupne pravo na zakupenie pozemkov okolo bytovky, teda dvor v tesnej blizkosti bytovky, ich zahradiek, na ktorych si cely cas pestovali zeleninu a kde maju svoje ovocne stromy ? Vlastnici bytov sa totiz to 2 mesiace neskor dozvedeli, ze dvor okolo bytovky, ako aj zahradky uz niekto zakupil. Majitel tychto pozemkov vlastnikom bytov nedal vediet, ze tieto pozemky su na predaj. Vsetko sa udialo potichu. Dalo by sa to este napadnut ? Ked uz aj Kataster urobil prepis ? Za poradenie Vam vopred velmi pekne dakujem. S uctou Jozef
Dobrý deň, zo zákona nevyplýva, že by mali vlastníci bytov predkupné právo na priľahlé nehnuteľnosti. Ak vlastník pozemkov rozhodol, že ho chce predať mal na to zákonné právo. 

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.