Byty celkom: 27 017 inzerátov

Ohrozí exekúcia žiadosť o hypotéku?


Dobrý deň. na účte mám exekuciu vo vyske 173 eur, podala som voči nej námietky lebo sa mi zdá neoprávnená nieje to exekúcia ani z úverov, ani nebankoviek, ano zdratotná a sociálna poistovna a nie je to ani výživné. V septembri som plánovala prefinancovat kreditnú kartu a úver a zobrať si jeden úver vo vyske 4000eur. Príjem mam 600eur a je stabilny doteraz som nemala žiadne podlznosti voči nikomu. Mňa by zaujímalo či to bude mať vplyv nato keď by som si chcela vziať ten jeden úver či by mi to už žiadna banka neposkytla a každej by sa zobrazila ta exekúcia , ktorú momentálne mám , kedže som podala voči nej namietky musím teraz čakať na rozhodnutie súdu ten má nato 2 mesiace. Myslíte že mauž bude banka brať ako nebonitneho klienta aj keby sud rozhodol v moj prospech cci neprospech? Dakujem za odpoved
Dobrý deň Viera. Exekútor je povinný informovať každú banku o exekúcií. Ak v danej banke máte účet, poprípade iný typ produktu na ktorom máte peniaze, môže byť tento produkt predmetom exekúcie. Po vyplatení, alebo vo Vašom prípade vyriešení exekúcie podá exekútor podnet na odblokovanie tejto časti prostriedkov na bankových produktoch. O oprávnenosti, alebo neoprávnenosti exekúcie banka nerozhoduje, pre nich je to status quo. Ak máte exekúciu, akúkoľvek, banka Vám úver neposkytne. V prípade, že exekúcia je vyriešená, nemusíte mať hneď negatívny status v banke. Riešili sme veľa klientov s podobnou štruktúrou a boli vyriešení k spokojnosti. V niektorých bankách by to problém byť mohol, ale v iných nie. AK by ste mali rozhodnutie, že exekúcia bola neoprávnená, určite túto informáciu zdokladujte banke.
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.