Byty celkom: 26 837 inzerátov

Hypotéka pre mladých


Dobrý deň, s priateľom by sme chceli kúpiť byt za 40 000eur v pôvodnom stave. Keďže nemáme žiadne vlastné finančné prostriedky, potrebovali by sme peniaze i na jeho rekonštrukciu (cca 10 000eur). Aké riešenie existuje? Obaja spĺňame požiadavke na hypotéku pre mladých. Požičia nám banka i peniaze na rekonštrukciu
  Dobrý deň Lucia. Existujú aj typy úverov, kde Vám banka vie schváliť úver na budúcu hodnotu nehnuteľnosti. Vo Vašom prípade je to 50.000EUR (40.000EUR kúpna cena + 10.000EUR rekonštrukcia/údržba). Najskôr by banka načerpala kúpnu cenu na účet predávajúce, Vy by ste sa stali vlastníkom nehnuteľnosti, následne by ste za vlastné prostriedky začali robiť údržbu, ktorú by Vám banka neskôr prefinancovala. Nemusíte najskôr údržbu robiť za celých 10.000EUR, túto sumu vie banka čerpať aj v tranžiach. Druhou alternatívou, ako získať celú sumu a hneď naraz, je založiť druhú nehnuteľnosť a po rekonštrukcii požiadať o vypustenie druhej nehnuteľnosti z predmetu záložného práva.
Odpovedali špecialisti spoločnosti Hypomaklér.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

Vo finančnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky, ktoré sa týkajú problematiky financovania Vášho nového bývania, výberu hypotéky na byt, dom, alebo pozemok.

Odpovede na otázky v rámci finančnej poradne zabezpečujú hypotekárni špecialisti spoločnosti Hypomaklér - Katarína Kissová, Ing. Andrej Saksa a Ing. Pavol Szikora.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.